Met de (nieuwe) gondel de top van de Snezka bezoeken

De Sn?žka is de hoogste berg van Tsjechie in het Reuzengebergte. Hij is gelegen op de Pools-Tsjechische grens en is de hoogste berg van Tsjechië.

Geschiedenis
De eerste bekende beklimming van deze berg zou op naam staan van een onbekende Venetiaan in het jaar 1456. Hij was op zoek naar waardevolle stenen. Snel daarna kwamen de eerste nederzettingen die zich bezighielden met mijnbouw. Er werd koper, ijzer en arseen ontgonnen. De mijnschachten, in totaal anderhalve kilometer lang, bestaan nog steeds.

Het eerste gebouw op de top was de kapel van Sint-Laurentius, gebouwd van 1665 tot 1681. Aan de Poolse (destijds: Duitse) zijde werd een hostel gebouwd in 1850, dat tot tweemaal toe herbouwd moest worden nadat er branden waren uitgebroken. In 1868 kwam er ook een hut aan de Tsjechische (destijds: Oostenrijkse) zijde.

In 1900 werd er een weerstation op de top gebouwd. Op dat moment was dit station het enige in zijn soort in Midden-Europa. In 1974 werd dit station vervangen door een meteorologisch observatorium in de vorm van een vliegende schotel. Behalve observatorium is het ook een milieu-educatiecentrum en hostel.

Bereikbaarheid
Vanuit Pec pod Sn?žkou gaat er een nieuwe gondel naar  de top. Deze gaat via een tussenstation, de R?žová hora. De nieuwe gondel is in 2014 in gebruik genomen en vervangt hiermee de oude kabelbaan. Het station van de gondel bevindt zich achter de parkeerplaats in Pec pod Snezkou.

Wintersport vakantiehuis 6 pers

Na een dag actief te hebben gesport op de skipistes even terug trekken in een comfortabel vakantiehuis.

Toon aanbieding
Wintersport Vakantiehuis 8 pers

Wintersport vakantiehuis voor 1 tot 8 personen, bekijk de mogelijkheden via onderstaande knop,

Toon aanbieding
Wintersport Vakantiehuis 5 pers

Een heerlijke wintersport vakantie in het Reuzengebergte in Tsjechie, dit mooie vakantiehuis is de ideale uitvalsbasis.

Toon aanbieding