Met de (nieuwe) gondel de top van de Snezka bezoeken

De Sn?žka is de hoogste berg van Tsjechie in het Reuzengebergte. Hij is gelegen op de Pools-Tsjechische grens en is de hoogste berg van Tsjechië.

Geschiedenis
De eerste bekende beklimming van deze berg zou op naam staan van een onbekende Venetiaan in het jaar 1456. Hij was op zoek naar waardevolle stenen. Snel daarna kwamen de eerste nederzettingen die zich bezighielden met mijnbouw. Er werd koper, ijzer en arseen ontgonnen. De mijnschachten, in totaal anderhalve kilometer lang, bestaan nog steeds.

Het eerste gebouw op de top was de kapel van Sint-Laurentius, gebouwd van 1665 tot 1681. Aan de Poolse (destijds: Duitse) zijde werd een hostel gebouwd in 1850, dat tot tweemaal toe herbouwd moest worden nadat er branden waren uitgebroken. In 1868 kwam er ook een hut aan de Tsjechische (destijds: Oostenrijkse) zijde.

In 1900 werd er een weerstation op de top gebouwd. Op dat moment was dit station het enige in zijn soort in Midden-Europa. In 1974 werd dit station vervangen door een meteorologisch observatorium in de vorm van een vliegende schotel. Behalve observatorium is het ook een milieu-educatiecentrum en hostel.

Bereikbaarheid
Vanuit Pec pod Sn?žkou gaat er een nieuwe gondel naar  de top. Deze gaat via een tussenstation, de R?žová hora. De nieuwe gondel is in 2014 in gebruik genomen en vervangt hiermee de oude kabelbaan. Het station van de gondel bevindt zich achter de parkeerplaats in Pec pod Snezkou.

Wintersport Vakantiehuis Tsjechië - Reuzengebergte 2019

Boek voor de winter van 2019 uw wintersport vakantie in één van onze mooie vakantiehuizen nabij de skipistes.

Toon aanbieding
Lastminute korting 25% (vanaf 6 weken voor aankomst)

Boekt u een vakantiehuis binnen 6 weken voor aankomst, dan krijgt u automatisch 25% lastminute korting op de huurprijs van de woning, deze wordt automatisch doorgerekend.

Toon aanbieding
Vroegboekkorting 25% op de huurprijs, tot 26 weken voor aankomst

Boek uw vakantie op tijd en ontvang een vroegboekkorting van 25% op de huurprijs, tot 26 weken voor aankomst

Toon aanbieding