Rotsen van Adrspach op ca 25 kilometer van onze huizen.

Op ongeveer 25 kilometer van onze Vakantiehuizen vindt u dit toeristische Rotspark. Er zijn een aantal schitterende routes aangelegd in het park.

Rotsen van Adršpach is een stad van zandstenen rotsformaties dichtbij het Reuzengebergte tussen de plaats Adršpach en Teplice nad Metují, in de Noord-Tsjechische regio Hradec Králové. Deze zandsteenrotsen liggen op een hoogte van ongeveer 500 meter en gelden als natuurreservaat.

De eerste rotsformatie die wordt genoemd "de Indische" ligt nabij het Lesní Skalní mesto Hotel. Een Linde steeg leidt tot de zelf-geleide parcours lus die start bij balie nummer 1 (nabij het Lesní zátiší Hotel) of bij de kassa nummer 2 van het informatiecentrum tegenover het trein station.

"Eagle Nest" (Orlí hnízdo) is een van de mooiste rotsformaties - "de Jug" (Džbán) volgen als knappe tweede. De vorm van de rots lijkt op een dolfijn. Aan de rechterkant zie je de "Giant's Armchair" (Krakonošova lenoška), onmiddellijk gevolgd door "Grandma's Armchai"r (Babiccina lenoška). Een kleine brug over de rivier "Metuje" leidt tot de ondersteboven staande "Sugar Loaf" (Homole cukru). Vooral de kinderen genieten van het verstrekken van de rots enige steun met stokken leunend tegen de voet van de rots. De lus maakt vervolgens een bocht en de vork Rerichová Gorge functies Organ (Varhany) en Helm (Helmice) aan de rechterkant. De lus blijft de helm van de links verleden Knight's (Rytírská prilbice), die is alleen zichtbaar wanneer een draait zijn / haar hoofd rond. De open ruimte die volgt heet Omtrek (Predmestí) en beschikt over twee interessante formaties - Handschoen (rukavice) en Twins in doeken (Dvojcata v perince).

Rechts achter Glove (rukavice) de rots massa laat slechts een smalle doorgang voor Gotische Poort (Gotická Branka) die gebruikt worden om te dienen als de ingang in de Rock Town. Lange Passage (Dlouhá chodba) en Elephant Square (Sloní námestí) volgen. Dan komt men tot Lover (Milenka) en Giant's Bedroom (Krakonošova ložnice), verder aan de linkerkant hoog op de helling zijn er Carpet (koberec) en Mushroom (Hríbek). Na Ten (Desatero) een bereikt een open ruimte met Tooth (Zub), Devil's Bridge (Certuv de meeste) en aan de linkerzijde Eliška - een van de hoogste rots torens. Dan passeert Thunder Rock (Hromový Kámen) dat wordt gevolgd door een aantal interessante formaties gelegen aan de rechterkant - Kleine Madonna (Madonka), Dwarf (Trpaslícek) en Leeuwin (Lvice). Dit deel van de lus wordt gesloten door Klein vierkant (Male námestí), Silver Spring (Stríbrný pramen) en Waterval (Malý vodopád).

Een prachtig uitzicht aan de rechterkant is er een afslag naar Groot Waterval (Velký vodopád) en St. Wenceslas'Crown (Svatováclavská kroon). Een klimt de trap die dateren uit 1820 om bij de look-out te Beránek zien (Schaap) en de rots panorama met een kozak (Donský Kozák). Er is een buste Johann Wolfgang Goethe's ter herdenking bezoek van de schrijver voor de ingang van de koepel met de Grote Waterval.

Starostová een starosta is een romantisch meer is gelegen boven de waterval. Boottochten zijn beschikbaar. De lus terug naar Klein vierkant (Male námestí) en blijft de juiste verleden Poeder Toner (Prasna brána) aan de Kasteel (Skalní hrad) biedt de beste weergave van Lovers (Milenci) - de hoogste en de mooiste rotsformatie in de regio. Aan de voet van de formatie is er een kleine rots kapel dat de klimmers die hun leven bezig geweest met het verkennen van de plaatselijke rock steden herdenkt. De lus leidt dan tot een uitzichtspunt over de Rerichová Gorge waar men kan zien Lovers'Mountain (Milenecká hora), Rock Castle (Skalní hrad) en de twee torens van Guillotine (Gilotina). Turtle (Želva) and Sugar Mill Chimney (Cukrovar) follow. Aan de linkerkant is er St. Stephen's Crown (Štepánská kroon) en burgemeester en zijn vrouw (Starosta een starostová). De lus vervolgens slingert door een zeer smalle doorgang genaamd Mouse Hole (Myší Díra) en daalt af naar Giant's Piano (Krakonošovo piano). De hele lus wordt vervolgens gesloten door Echo (Ozvena), waar de Franse hoorns werden gespeeld in 1783 voor de toeristen om te genieten van de echo die herhaaldelijk geluid maar liefst zeven keer.

Echo de lus kan worden afgesloten met een wandeling langs de voormalige zandgroeve dat tegenwoordig is natuurlijk overspoeld door ondergrondse bronnen. Toeristen Informatie vindt bij de kassa nummer 2.

Adrspach is eenvoudig bereikbaar vanaf Trutnov

Wintersport vakantiehuis 6 pers

Na een dag actief te hebben gesport op de skipistes even terug trekken in een comfortabel vakantiehuis.

Toon aanbieding
Wintersport Vakantiehuis 8 pers

Wintersport vakantiehuis voor 1 tot 8 personen, bekijk de mogelijkheden via onderstaande knop,

Toon aanbieding
Wintersport Vakantiehuis 5 pers

Een heerlijke wintersport vakantie in het Reuzengebergte in Tsjechie, dit mooie vakantiehuis is de ideale uitvalsbasis.

Toon aanbieding