Zacler, aangrensend stadje Lampertice

Žaclér grenst bijna aan Lampertice en maakt deel uit van het district Trutnov. Žaclé? telt ongeveer 3660 inwoners. Žaclér is geliefd onder toeristen, zowel in de zomer als in de winter zijn ze de toeristen er veel te vinden.

De geschiedenis van Žaclér

Tot 1946 en de verdrijving van Duitsers na de Tweede Wereldoorlog, bestond de meerderheid van de bevolking uit Sudeten-Duitsers. In 1900 ontstond voor de Tsjechische minderheid een "nationaal huis", in 1931 ook een Tsjechische school, die vanaf 1938 na de annexatie van het Sudetenland door nazi-Duitsland tot 1945 wederom uitsluitend Duitstalig onderwijs bood.

Toeristische tips Žaclér

Omdat Žaclér op slechts 2 km van onze vakantiehuizen ligt, is dat de meest ideale plaats om uw dagelijkse boodschappen te halen. Er zijn diverse kleine supermarkten te vinden, welke het gros van de boodschappen hebben. Op het plein in Žaclér vindt u het Museum waar ook de Toeristen Informatie is gevestigd. In Žaclér zijn er diverse restaurants te vinden waar u voor weinig geld heerlijk kunt eten.

 

Wintersport Vakantiehuis Tsjechië - Reuzengebergte 2019

Boek voor de winter van 2019 uw wintersport vakantie in één van onze mooie vakantiehuizen nabij de skipistes.

Toon aanbieding
Lastminute korting 25% (vanaf 6 weken voor aankomst)

Boekt u een vakantiehuis binnen 6 weken voor aankomst, dan krijgt u automatisch 25% lastminute korting op de huurprijs van de woning, deze wordt automatisch doorgerekend.

Toon aanbieding
Vroegboekkorting 25% op de huurprijs, tot 26 weken voor aankomst

Boek uw vakantie op tijd en ontvang een vroegboekkorting van 25% op de huurprijs, tot 26 weken voor aankomst

Toon aanbieding