Vrchlabi de hoofdstad van het Reuzengebergte

Vrchlabí is een klein stadje in het district Okres Trutnov in de regio Hradec Králové in het noorden van Tsjechië, gelegen aan de voet van het Oost-Boheemse Reuzengebergte. Vrchlabí huisvest vele toeristen en het hoofdkantoor van het Krkonoše Nationaal Park, in een 16e eeuws kasteel.

De rivier de Elbe stroomt als een nog onbeduidend beekje door Vrchlabí. Daarnaast wordt Vrchlabí ingesloten door de kammen van de Zaly, de Strazne hury en de Jankuv kopec. Vrchlabí is bereikbaar vanaf Liberec via de lokale weg 14. Vrchlabí is tevens de toegang tot het hoger gelegen wintersportoord Spindleruv Mlýn.

De Geschiedenis van Vrchlabi

Vrchlabí ontstond waarschijnlijk in de 13e eeuw, in de tijd van de kolonisatie van het gebied. Er werd toen ijzererts gedolven, naast erts van edele metalen. Dankzij het werk van Christopher von Gendorf verleende koning Ferdinand I Vrchlabí op 6 oktober 1533 vrije stadsrechten en werd zij een mijnstad. In de 19e eeuw kwam de mijnbouw en de productie van ijzer hier tot een einde. Langzamerhand ontwikkelden zich hier en in de omgeving textielindustrie, machinefabrieken, elektrotechnische fabrieken en autofabrieken.

Bezienswaardigheden

Vrchlabí heeft een leuke stadskern en een kasteel met park. Tevens is er een botanisch park en het Krkonoše museum.

Wintersport vakantiehuis 6 pers

Na een dag actief te hebben gesport op de skipistes even terug trekken in een comfortabel vakantiehuis.

Toon aanbieding
Wintersport Vakantiehuis 8 pers

Wintersport vakantiehuis voor 1 tot 8 personen, bekijk de mogelijkheden via onderstaande knop,

Toon aanbieding
Wintersport Vakantiehuis 5 pers

Een heerlijke wintersport vakantie in het Reuzengebergte in Tsjechie, dit mooie vakantiehuis is de ideale uitvalsbasis.

Toon aanbieding