Trutnov (Stadje) op slechts 9 km van onze vakantiehuizen

Trutnov is een leuk stadje op slechts 9 km van onze vakantiehuizen. In Trutnov vind je de meeste winkels voor o.a. je dagelijkse boodschappen of voor specialiteiten. Ook hebben ze sinds 31 oktober 2012 een OBI (bouwmarkt) en een Tesco (hypermarkt).

Het huidige Trutnov heeft een intensief cultureel en maatschappelijk leven. Het staat in het teken van de muziek een traditie van de stad is vanaf 1981 het festival van kamermuziek, de Herfst van Trutnov (Trutnovsky podzim) en het Open Air Music Festival met tientallen Tsjechische en buitenlandse groepen, dat door tienduizenden luisteraars wordt bezocht. Eveneens geliefd is het jaarlijkse jazzfestival Jazzinec, het Orgelfestival en de Advent van Trutnov.

Trutnov leeft ook door sport en lichamelijke opvoeding het vrouwenvoetbal in de eerste divisie, topvoetbal en goed hockey. De stad heeft uitstekende zwemmers en kanovaarders. Er wordt met succes aan honkbal, richochet, bowling, judo en tennis gedaan. De mogelijkheid tot sportbeoefening wordt in Trutnov door 21 sportclubs en verenigingen voor lichamelijke opvoeding gegeven. De grootste hiervan, de TJ Lokomotiva, overkapt 26 sporten met meer dan 2200 leden. Deze vereniging is tevens de exploitant van de grote sportfaciliteiten van de stad. De stad Trutnov ondersteunt met haar begroting de activiteiten op sportgebied en het gebied van lichamelijke opvoeding maximaal.

Een veel bezocht recreatiegebied is Dolce, bijna 6 km van Trutnov verwijderd, dat vier visvijvers met watervallen heeft, fraai ingerichte zomerhuisjes en een camping met een restaurant en sportfaciliteiten. Door de faciliteiten en het uitgebreide dienstenpakket biedt Dolce aan tienduizenden Tsjechische en buitenlandse gasten gedurende het gehele jaar door een onderkomen.

Trutnov, na Hradec Kralove de grootste stad van de regio, is tevens een belangrijk industriecentrum met een ontwikkelde productie op het gebied van de elektrotechniek, de machinebouw, de textiel en bouwmaterialen. De energiebehoefte hiervan wordt volledig gedekt door een grote stoomcentrale en een warmwatercentrale. Trutnov is bekend door een groot aanbod van commerciele diensten, onderkomens, restaurants, vervoers- en financiele diensten en andere. De stad breidt de contacten met buitenlandse partners en bevriende steden (Swidnice, Kamienna Gora, Senica, Lohfelden) uit en verdiept ze op alle gebieden.

Trutnov heeft ook een veelbelovende toeristische toekomst. Nu al is de stad een geliefd uitgangspunt voor uitstapjes naar de historisch en in natuurwetenschappelijk opzicht interessante omgeving, naar het land van de gebroeders Capek, Bozena Nemcova en Alois Jirasek, naar de rotsen van Adrspach, naar Kuks en het safaripark in Dvur Kralove nad Labem. De stad is tegelijkertijd de toegangspoort tot onze meest bezochte bergen, het Reuzengebergte (Krkonose).

Wintersport vakantiehuis 6 pers

Na een dag actief te hebben gesport op de skipistes even terug trekken in een comfortabel vakantiehuis.

Toon aanbieding
Wintersport Vakantiehuis 8 pers

Wintersport vakantiehuis voor 1 tot 8 personen, bekijk de mogelijkheden via onderstaande knop,

Toon aanbieding
Wintersport Vakantiehuis 5 pers

Een heerlijke wintersport vakantie in het Reuzengebergte in Tsjechie, dit mooie vakantiehuis is de ideale uitvalsbasis.

Toon aanbieding