De Ontspringing van de Elbe


De Elbe is met een lengte van 1164 kilometer en een stroomgebied van 144.000 km² een van de belangrijkste rivieren van Midden-Europa. De Elbe ontspringt in het Reuzengebergte en mondt uit in de Noordzee. Haar grootste zijrivieren zijn de Moldau en de Saale.

De Elbe ontspringt in het Reuzengebergte in Tsjechië. Via Pardubice en Ústí nad Labem loopt de rivier naar het westen en komt ten zuidoosten van Dresden Duitsland (deelstaat Saksen) binnen. Het bergachtige gebied tot Dresden heet de Sächsische Schweiz. Vanaf Riesa bereikt de Elbe het laagland en begint de middenloop van de rivier.

Wandelen bij de ontspringing van de Elbe

Vanaf de bushalte volgen we de blauwe route langs restaurant Mumlavska Bouda en de waterval van het beekje Mumlava; we blijven de blauwe route volgen door het dal tot aan de kruising van de wandelroutes en hier nemen we de groene route naar de bron vanwaar de Elbe ontspringt; nu gaan we de gele route volgen richting de Poolse grens (denk om uw paspoort; dit heeft u nodig bij de grensovergang) vanaf de grensovergang nemen we de rode route naar een aantal berghutten en deze blijven we volgen tot we weer terug komen in Harrachov, ons beginpunt.

Wintersport vakantiehuis 6 pers

Na een dag actief te hebben gesport op de skipistes even terug trekken in een comfortabel vakantiehuis.

Toon aanbieding
Wintersport Vakantiehuis 8 pers

Wintersport vakantiehuis voor 1 tot 8 personen, bekijk de mogelijkheden via onderstaande knop,

Toon aanbieding
Wintersport Vakantiehuis 5 pers

Een heerlijke wintersport vakantie in het Reuzengebergte in Tsjechie, dit mooie vakantiehuis is de ideale uitvalsbasis.

Toon aanbieding