Belangrijke telefoonnummers voor uw vakantie in Tsjechie

Geld
In Tsjechië betaalt men met Kronen of "Koruna" zoals de Tsjechen haar munteenheid noemen. 
De wisselkoers is ongeveer 25 kronen voor een Euro, wij raden u aan om geen geld te wisselen in Nederland maar gewoon ter plaatse te pinnen of te wisselen. Overal in Tsjechië kunt u pinnen bij banken zoals dat ook  Nederland en België het geval is. Let op dat je NIET kiest voor de vaste conversiekoers(rechterknop),  maar druk op de linkerknop (without conversion), dit scheelt je meer dan 10% koersverschil..

Verkeer en Snelheidslimieten

Voor de autosnelwegen heeft u in Tsjechië een vignet nodig. Deze is te koop bij tankstations, postkantoren en grensovergangen. Voor auto's tot 3.500 kg kost het vignet 400 Kronen. Bij ons in de regio heeft u geen vignet nodig, de dichtsbijzijnde snelweg is pas op 80 km afstand. Ook bij uw reis heeft u geen vignet in Tsjechië nodig aangezien uw navigatie u door Polen zal lijden.

Verplichte documenten

Kosten electra in de vakantiehuizen

Aangezien onze huizen niet zijn aangesloten op het gasnetwerk wordt het water verwarmd d.m.v. de aanwezige electra boilers, in ieder huis is ook een electrische CV ketel aanwezig, welke het huis kan verwarmen. Het verbruik van de CV is hoog, daarom hebben wij alternatieve warmtebronnen in de huizen geplaatst. zo beschikt iedere woning houtkachel en of pelletkachel. Hout en pellets zijn bij de accommodatie te kopen voor slechts € 5,- (of 130 kronen) per zak.

 

Wintersport vakantiehuis 6 pers

Na een dag actief te hebben gesport op de skipistes even terug trekken in een comfortabel vakantiehuis.

Toon aanbieding
Wintersport Vakantiehuis 8 pers

Wintersport vakantiehuis voor 1 tot 8 personen, bekijk de mogelijkheden via onderstaande knop,

Toon aanbieding
Wintersport Vakantiehuis 5 pers

Een heerlijke wintersport vakantie in het Reuzengebergte in Tsjechie, dit mooie vakantiehuis is de ideale uitvalsbasis.

Toon aanbieding